İş ilanları, İş Başvuruları, Personel Alımları – İsimOlsa.Com
PTT 5000 Personel Alımı ve Başvuruları 2018
Yazar: - 29 Nisan 2018
2.265
0

PTT ye 5000 personel alınması müjdesini ulaştırma,denizcilik ve haberleşme bakanımız Ahmet Arslan verdi.lımlar genellikle Buna göre alımların büyük bir bölümü gişe görevlisi, büro görevlisi, dağıtıcı pozisyonları için yapılması öngörülmektedir.Başvurularda KPSS şartı aranmaktadır.KPSSden minimum 70 puan almış olmak gerekmektedir.

Başvuru Yapacak Adaylarda Aranılan Özel ve Genel Şartlar

a) 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28'inci maddesi kapsamında yer alanlar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.

NOT: 15/08/1983 tarihinden sonra doğanlar müracaat edebilecektir.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için;

e) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-2 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.

f) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

g) KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

Bir önceki yazımız olan PTT 1750 Personel Alımı ve Başvuruları başlıklı makalemizde , ve hakkında bilgiler verilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI (Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın.)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

16 − five =