İş ilanları, İş Başvuruları, Personel Alımları – İsimOlsa.Com
Dışişleri Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Başvuruları 2015
Yazar: - 11 Ağustos 2015
2.780
0

Dışişleri uzman yardımcılığı için başvurular 11 Ağustos'ta başladı ve 21 Ağustos'ta son bulacak. Adaylar yazılı sınavın yanı sıra sözlü sınava da tabii tutulacaklar. Yazılı sınav, 5 Eylül 2015 tarihinde Ankara'da yapılacak ve sonuçlar Bakanlık sitesinde ilan edilecektir; sözlü sınav tarihi ise yazılı sınav sonrasında duyurulacaktır. Giriş sınavındaki nihai başarı sıralamasına göre, Dışişleri Uzman Yardımcısı unvanıyla atama yapılabilecek en yüksek kadro sayısı 15. Giriş sınavını kazananların atamaları, varsa müktesep maaş dereceleri de göz önünde bulundurularak, genel idare hizmetleri sınıfından 8 ve 9 uncu derece kadrolara yapılabilecektir. Bir kariyer memurluğu olan dışişleri uzman yardımcılığı için gereken şartlar Devlet Planlama Teşkilatı sitesinde belirtilmiştir.

“Uzman Yardımcılığı I”, “Uzman Yardımcılığı II” ve “Uzman Yardımcılığı III” kategorilerinden sınava katılacak adaylar için yazılı sınav; alan bilgisi ile bağlantılı bir konuda yazılacak Türkçe kompozisyon, mezuniyet grupları itibariyle farklılaştırılmış Türkçe metinlerin adayın tercihine göre İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerine çevrilmesi bölümlerinden oluşuyor. “Uzman Yardımcılığı IV” kategorisinden sınava katılacak adaylar için eski Türkçe/Osmanlıca bir metnin Türkçeye çevrilmesi, mezuniyet grubuyla bağlantılı Türkçe bir metnin adayın tercihine göre İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerine çevrilmesi bölümlerini kapsıyor. Sınavı başarıyla geçebilmek için adaylar 100 üzerinden en az 70 puan almak zorunda.

Sözlü sınavda ise; adayların sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden değerlendirilip, ayrı ayrı puan verilecektir. Adaylar sınavı başarıyla geçmek için en az 70 puan almak zorunda.

İki sınav sonunda başarı sıralaması adayların bu iki sınavda aldıkları puanın aritmetik ortalamasına göre belirlenecek.

Başvuru şartlarına ve formuna ulaşmak için tıklayınız.

Bir önceki yazımız olan Adalet Bakanlığı Personel Alımı Başvuruları 2015 başlıklı makalemizde , ve hakkında bilgiler verilmektedir.

İlgili Konular

ZİYARETÇİ YORUMLARI (Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın.)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

8 + 4 =