İş ilanları, İş Başvuruları, Personel Alımları – İsimOlsa.Com
Gaziantep İlçeleri Bekçi Alımı 2017-2018
Yazar: - 16 Kasım 2017
1.003
0

Türkiye Cumhuriyeti İç İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Gaziantep ili ve ilçelerine yapılacaktır.Son başvuru 30 Kasım 2017 tarihidir.Adayların aşağıda verilen şartlara uygun olması gerekmektedir.T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMLIĞI bekçi alımı ile ilgili yapılan açıklama;

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ ALIM İLANI

1. GENEL HUSUSLAR

a) 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında Emniyet Hizmetleri Sınıfında Şehitkamil İlçemiz mülki sınırlan içerisinde görevlendirilmek Özere ekte belirtilen kontenjana uygun olarak Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

b) Aranan şartlan taşıyan adaylar öncelikle sözlü sınava tabi tutulacak olup, sözlü sınavdan geçerli not alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır. Yazılı sınav sonuçlarına göre ise asil ve yedek ‘ ‘ aday listesi belirlenecektir.

c) ilin merkez ilçe sınırlan içinde çalıştırılmak Özere alınacak adaylar İçin giriş sınavlan Valilikçe il merkezinde, diğer ilçelerde ise Kaymakamlıkça ilçe merkezinde yapılacaktır.

d) ValİlİğinZKaymakamlığın internet adresinden yapılacak tüm duyurular adaylar için tebligat niteliğinde olacağından, belirtilen resmi internet adreslerinin personel alım süresince takip edilmesi gerekmektedir,

e) Alım sürecinin herhangi bir aşamasında başvuru şartlarını taşımadıktan anlaşılan adayların İşlemleri iptal edilecektir.

2. ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

a) Erkek ve Türk vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

c) Askerlik ödevini bitirmiş olup 30 yaşından büyük olmamak, (Asıl aday listesine girenlerin bekçiliğe giriş sınavı için verdikleri dilekçenin Valilik/Kaymakamlık tarafından tl/ilçe Emniyet Müdürliiğüne/Amirliğine havale olduğu tarih; yedek aday listesine girenlerin ise adaylığa tayin tarihi dikkate alınacaktır.)

d) Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından verilmiş raporla belgelemek,

e) Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, İrtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandıncılık, sahtecilik, İnancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

f) ?57 Sayılı Devlet Memurtan Kanununun 48'nci maddesindeki şartlan taşımak,

g) Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak,

h) Kamu haklarından mahrum olmamak veya kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak,

1) Müracaat ettiği il sınırlan içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

j) En az 167 cm boyunda olmak,

k) Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle İndeksi 1 $ (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak. (ağırlık(kg)/[boy(m)]2Örnek: 80/1,752-2 6

3. BAŞVURU YERİ, ŞEKLİ ve TARİHİ:

a) Başvurular 16/11/2017 >30/11/2017 tarihleri arasında ilgili ilçe Emniyet Müdürlüklerine yapılacaktır.

b) Adaylar, çalışmak istedikleri ilçe için ekte yer alan örnek dilekçe ve istenilen diğer evraklarla birlikte başvuracaklardır. Aynı anda birden fazla ilçe için başvuru kabul edilmeyecektir.

c) Dilekçe ve ekli belgelerin incelenmesi sonucunda; bekçiliğe giriş için gerekli nitelikleri taşımadığı

açıkça anlaşılan veya bekçi olmaya engel hali tespit edilen istekliye, Valilik/Kaymakamlıkça İsteğin kabul edilmediği gerekçeli bir yazı ile bildirilir. Dilekçesi ve ekleri istemi halinde sahibine geri verilir. – ‘

d) Adaylar yapılacak olan sözlü ve yazılı sınava katılmak amacıyla;

T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı,

Okul diploma veya tasdiknamesinin aslı veya kuramca tasdikli örneği,

Askerlik durum belgesi, ; \

4,5×6 cm ölçülerinde (6) adet fotoğraf, : .

Adli sicil belgesi,

Müracaat ettiği il sınırlan içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge,

Hazırlık okumuş ise belgesini ibraz etmek zorundadır.

e) Adaylar başvuru süresi İçerisinde başvuru dilekçesinde eksiklik görmeleri halinde, görevli personele düzelttirip yeniden imzalayacaklardır. Başvuru dilekçesinde belirtilen bilgiler, yapılacak işlemler için esas alınacağından, beyan edilen yanlış bilgilerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

4. SÖZLÜ SINAVIN ŞEKLİ, TARİHİ, YERİ VE KONULARI

a) Sözlü sınav 11/12/2017-15/12/2017 tarihinde/tarihlerinde yapılacaktır.

b) Bekçi olmaya engel hali bulunmadığı anlaşılan isteklilere ekteki örneğe uygun olarak fotoğraflı ve açık kimlik bilgileri yazılı birer “Sınava Giriş Belgesi” verilir. Bu belgede, sözlü sınavın yapılacağı yer ve saati de belirtilir.

c) Sözlü smava girmeye hak kazanan adaylar, “Sınava Giriş Belgesi”ni İlçe Emniyet Müdürlüğünden bizzat imzalayarak alacaklardır. Sözlü smava katılacak tüm adayların katılım sırasına göre liste halinde imzalan alınacak ve bu aşamada “Sınav Giriş Belgesindeki imzasının doğruluğu karşılaştırılacaktır. “Sınav Giriş BeIge$İ”ni smava getirmeyenler veya imzası farklı olanlar sözlü ve/veya yazılı sınava alınmayacaktır.

d) Sınav komisyonunca adaylar, birer birer sözlü smava tabi tutulacaktır.

e) Sözlü sınava adaylann:

Genel kültür durumu,

Genel görünüş, hal ve tavırlan ile vakara uymayan konuşma itiyadı,

Herhangi bir düşünce ve duygunun sözle anlatılmasında güçlük,.

Gibi bekçiliğe girmeye mani halleri olup olmadığı değerlendirilecektir.

f> Sözlü sınavda 100 tam puan üzerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılarak yazılı smava çağrılacaktır.

g) Sözlü sınav sonuçları, sınav tarihinden sonra en geç iki gün içerisinde Vatilik/Kaymakamlıklarm internet adresinden ilan edilecektir. : ‘

5. YAZILI SINAVIN ŞEKLİ, TARİHİ, YERİ VE KONULARI

a) Yazılı sınav 23/12/2017 tarihinde yapılacaktır.

b) Sözlü sınavda başarılı olan adaylar, kendilerine verilecek Sınav Giriş Belgesinde belirtilen yer ve saatte yapılacak olan yazılı smava gireceklerdir. Sınav Giriş Belgesini getirmeyen adaylar yazılı sınava alınmayacaktır.

e) Yazılı Sınav sorulan Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ve Matematik derslerinden tertip olunacaktır. . ¦

d) Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (50) sora yöneltilecek olup, sınav süresi (60) dakika

olacaktır. /

e) Sınavda adaylann diğer adaylar ile konuşmaları, birbirinden veya dışardan kopya almaları yasaktır. Bu hareketleri yaptıklan görülenler derhal sınav dışı edilecek ve kağıtlanna durum işaret edilecektir.

Bu husus sınav sonunda düzenlenecek tutanağa da kaydedilecektir.

f) Sınava özürlü veya özürsüz olarak saatinde girmemiş olanlar o sınava girme hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu nedenle adayların sınavdan en az İS dakika önce sınav salonunda yerlerini alacak şekilde hazır olması gerekmektedir.

g) Her bir soru (2) puan olmak kaydıyla, yazılı sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve yanlış cevaplar doğruyu götürmeyecektir.

6. KESİN BAŞARI LİSTESİ

a) Yazılı sınavda en yüksek puan alanlardan başlamak üzere sınavda başarı gösterenlerin ad ve soyadları ile puanlarını içeren liste hazırlanacaktır. Bu listenin başından itibaren boş kadro sayısı kadar aday “Asil Aday Listesini, geri kalan kısmı da “Yedek Aday Listesi'nl teşkil edecektir.

b) Asil ve Yedek Aday Listesi oluşturulurken, yazılı sınav puanlan eşit olan adaylardan yaşça küçük olana öncelik verilecektir.

c) Asil ve yedek aday listesi, yazılı sınav tarihinden sonra en geç iki gün içerisinde Valiligin/Kaymakamlığtn internet adresinden ilan edilecektir.

7. SONUÇLARA İTİRAZ

Yazılı sınav sonuçlarında maddi hata bulunduğuna dair itirazlar, asil ve yedek aday listelerinin ilanından itibaren İki iş günü içinde smav komisyonuna yapılabilecek olup, bu kapsamdaki itirazlara yine İki İş günü içerisinde komisyonca cevap verilecektir. ‘ ” ‘ .

8. SINAVI KAZANANLARIN ATANMASI

a) Asil aday listesine girenlerden; yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olanlar, tebligat üzerine en yakın tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alacakları Sağlık Kurul Raporlarını ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edeceklerdir.

b) Bekçiliğe girmeye elverişli olduğu anlaşılanlar aday memur olarak atanacaktır. Ataması yapılanlardan, vazgeçenler ile geçerli bir mazereti olmaksızın kanuni süresi içerisinde görevine başlamayanların atamaları ise iptal edilecektir.

c) Ataması yapılan aday memurlar arasından kanuni süreler içerisinde göreve başlamayanların yerine, yedek listesinden sıra ile aday çağrılacak ve (8.a) maddesinden itibaren belirtilen İşlemler bu adaylar İçin de yapılacaktır.

İLAN OLUNUR.

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NİZİP KAYMAKAMLIĞI

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ ALIM İLANI

1. GENEL HUSUSLAR

a) 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında Emniyet Hizmetleri Sınıfında Nizip İlçemiz mülki sınırlan içerisinde görevlendirilmek Özere ekte belirtilen kontenjana uygun olarak Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

b) Aranan şartlan taşıyan adaylar öncelikle sözlü sınava tabi tutulacak olup, sözlü sınavdan geçerli not alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır. Yazılı sınav sonuçlarına göre ise asil ve yedek aday listesi belirlenecektir.

e) ilin merkez ilçe sınırlan içinde çalıştınlmak üzere alınacak adaylar için giriş sınavlan Valilikçe il merkezinde, diğer ilçelerde ise Kaymakamlıkça ilçe merkezinde yapılacaktır.

d) Valiliğin/Kaymakamlığın internet adresinden yapılacak tüm duyurular adaylar İçin tebligat niteliğinde olacağından, belirtilen resmi internet adreslerinin personel alım süresince takip edilmesi gerekmektedir,

e) Alım sürecinin herhangi bir aşamasında başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların İşlemleri iptal edilecektir.

2. ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

a) Erkek ve Türk vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

c) Askerlik ödevini bitirmiş olup 30 yaşından büyük olmamak, (Asıl aday listesine girenlerin bekçiliğe giriş sınavı için verdikleri dilekçenin Valilik/Kaymakamlık tarafından Ü/ilçe Emniyet Müdürlöğüne/Amirtiğine havale olduğu tarih; yedek aday listesine girenlerin ise adaylığa tayin tarihi dikkate alınacaktır.)

d) Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından verilmiş raporla belgelemek,

e) Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı İflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

f) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4S*nci maddesindeki şartları taşımak,

g) Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak,

h) Kamu haklarından mahrum olmamak veya kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak,

i) Müracaat ettiği il sınırlan içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

j) En az 167 cm boyunda olmak,

k) Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak. {ağırlık(kg)/[boy(m)]2örnek: 80/1,752-26

3. BAŞVURU YERİ, ŞEKLİ ve TARİHİ:

a) Başvurular 16/11/2017 -30/11/2017 tarihleri arasında ilgili ilçe Emniyet Müdürlüklerine yapılacaktır.

b) Adaylar, çalışmak istedikleri İlçe için ekte yer alan örnek dilekçe ve istenilen diğer evraklarla birlikte başvuracaklardır. Aynı anda birden fazla ilçe için başvuru kabul edilmeyecektir.

c) Dilekçe ve ekli belgelerin incelenmesi sonucunda; bekçiliğe giriş için gerekli nitelikleri taşımadığı açıkça anlaşılan veya bekçi olmaya engel hali tespit edilen istekliye, Valilik/Kaymakamlıkça isteğin kabul edilmediği gerekçeli bir yazı ile bildirilir. Dilekçesi ve ekleri istemi halinde sahibine geri verilir.

d) Adaylar yapılacak olan sözlü ve yazılı sınava katılmak amacıyla;

T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı,

Okul diploma veya tasdiknamesinin aslı veya kuramca tasdikli örneği,

Askerlik durum belgesi,

4,5×6 cm ölçülerinde (6) adet fotoğraf,

Adli sicil belgesi,

Müracaat ettiği il sınırlan içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge,

Hazırlık okumuş ise belgesini ibraz etmek zorundadır.

e) Adaylar başvuru süresi içerisinde başvuru dilekçesinde eksiklik görmeleri halinde, görevli personele düzelttirip yeniden imzalayacaklardır. Başvuru dilekçesinde belirtilen bilgiler, yapılacak işlemler için esas alınacağından, beyan edilen yanlış bilgilerden adaym kendisi sorumlu olacaktır.

4. SÖZLÜ SINAVIN ŞEKLİ, TARİHİ, YERİ VE KONULARI

a) Sözlü sınav 11/12/2017-15/12/2017 tarihinde/tarihlerinde yapılacaktır.

b) Bekçi olmaya engel hali bulunmadığı anlaşılan isteklilere ekteki örneğe uygun olarak fotoğraflı ve açık kimlik bilgileri yazılı birer “Sınava Giriş Belgesi” verilir. Bu belgede, sözlü sınavın yapılacağı yer ve saati de belirtilir.

e) Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar, “Sınava Giriş Belgesi”ni İlçe Emniyet Müdürlüğünden bizzat imzalayarak alacaklardır. Sözlü sınava katılacak tüm adayların katılım sırasma göre liste halinde imzalan alınacak ve bu aşamada “Sınav Giriş Belgesindeki İmzasının doğruluğu karşılaştırılacaktır. “Sınav Giriş Belgest”nl sınava getirmeyenler veya imzası farklı olanlar sözlü ve/veya yazılı sınava alınmayacaktır.

d) Sınav komisyonunca adaylar, birer birer sözlü sınava tabi tutulacaktır.

e) Sözlü sınava adayların:

Genel kültür durumu,

Genel görünüş, hal ve tavırları ile vakara uymayan konuşma itiyadı,

Herhangi bir düşünce ve duygunun sözle anlatılmasında güçlük,

Gibi bekçiliğe girmeye mani halleri olup olmadığı değerlendirilecektir.

f) Sözlü sınavda 100 tam puan üzerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılarak yazılı sınava çağrılacaktır. ,

g) Sözlü sınav sonuçlan, sınav tarihinden sonra en geç iki gün içerisinde Valilik/Kaymakamlıklann internet adresinden ilan edilecektir.

5. YAZILI SINAVIN ŞEKLİ, TARİHİ, YERİ VE KONULARI

a) Yazılı sınav 23/12/2017 tarihinde yapılacaktır.

b) Sözlü sınavda başanlı olan adaylar, kendilerine verilecek Sınav Giriş Belgesinde belirtilen yer ve saatte yapılacak olan yazılı sınava gireceklerdir. Sınav Giriş Belgesini getirmeyen adaylar yazıtı sınava alınmayacaktır.

e) Yazılı Sınav sorulan Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ve Matematik derslerinden tertip olunacaktır.

d) Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (50) soru yöneltilecek olup, sınav süresi (60) dakika olacaktır,

e) Sınavda adayların diğer adaylar ile konuşmalan, birbirinden veya dışardan kopya almalan yasaktır. Bu hareketleri yaptıkları görülenler derhal sınav dışı edilecek ve kağıtlanna durum işaret edilecektir.

Bu husus sınav sonunda düzenlenecek tutanağa da kaydedilecektir.

f) Sınava Özürlü veya özürsüz olarak saatinde girmemiş olanlar o smava girme hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu nedenle adayların sınavdan en az İS dakika önce sınav salonunda yerlerini alacak şekilde hazır olması gerekmektedir.

g) Her bir sonı (2) puan olmak kaydıyla, yazılı sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve yanlış cevaplar doğruyu götürmeyecektir.

6. KESİN BAŞARI LİSTESİ

a) Yazılı sınavda en yüksek puan alanlardan başlamak üzere sınavda başarı gösterenlerin ad ve soyadları ile puanlarını içeren üste hazırlanacaktır. Bu listenin başından itibaren boş kadro sayısı kadar aday “Asil Aday Listesini, geri kalan kısmı da “Yedek Aday Listesi'ni teşkil edecektir.

b) Asil ve Yedek Aday Listesi oluşturulurken, yazdı sınav puanlan eşit olan adaylardan yaşça küçük olana öncelik verilecektir.

c) Asil ve yedek aday listesi, yazılı sınav tarihinden sonra en geç iki gün içerisinde Valiliğin/Kaymakamlığın internet adresinden ilan edilecektir.

7. SONUÇLARA İTİRAZ

Yazılı sınav sonuçlarında maddi hata bulunduğuna dair itirazlar, asil ve yedek aday listelerinin ilanından itibaren İki İş günü içinde sınav komisyonuna yapılabilecek olup, bu kapsamdaki itirazlara yine iki İş günü içerisinde komisyonca cevap verilecektir.

8. SINAVI KAZANANLARIN ATANMASI

a) Asil aday listesine girenlerden; yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olanlar, tebligat üzerine en yakın tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alacakları Sağlık Kurul Raporlarını ilgili ilçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edeceklerdir.

b) Bekçiliğe girmeye elverişli olduğu anlaşılanlar aday memur olarak atanacaktır. Ataması yapılanlardan, vazgeçenler ile geçerli bir mazereti olmaksızın kanuni süresi içerisinde görevine başlamayanların atamaları ise iptal edilecektir.

c) Ataması yapılan aday memurlar arasından kanuni süreler içerisinde göreve başlamayanların yerine, yedek listesinden sıra ile aday çağrılacak ve (8.a) maddesinden itibaren belirtilen işlemler bu adaylar için de yapılacaktır.

İLAN OLUNUR.

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ŞAHİNBEY KAYMAKAMLIĞI

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ ALIM İLANI

1. GENEL HUSUSLAR

a) 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında Emniyet Hizmetleri Sınıfında Şahinbey İlçemiz mülki sınırları içerisinde görevlendirilmek üzere ekte belirtilen kontenjana uygun olarak Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

b) Aranan şartlan taşıyan adaylar öncelikle sözlü sınava tabi tutulacak olup, sözlü sınavdan geçerli not alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır. Yazılı sınav sonuçlarına göre ise asil ve yedek aday listesi belirlenecektir.

e) İlin merkez ilçe sınırlan içinde çalıştırılmak üzere alınacak adaylar için giriş sınavları Valilikçe il merkezinde, diğer ilçelerde ise Kaymakamlıkça ilçe merkezinde yapılacaktır.

d) ValiliğinZKaymakamlığın internet adresinden yapılacak tüm duyurular adaylar İçin tebligat niteliğinde olacağından, belirtilen resmi internet adreslerinin personel alım süresince takip edilmesi gerekmektedir,

e) Alım sürecinin herhangi bir aşamasında başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri iptal edilecektir.

2. ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

a) Erkek ve Türk vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

c) Askerlik ödevini bitirmiş olup 30 yaşından büyük olmamak, (Asit aday listesine girenlerin bekçiliğe giriş sınavı İçin verdikleri dilekçenin Valilik/Kaymakamlık tarafından il/ilçe Emniyet Müdürtüğüne/Amirliğine havale olduğu tarih; yedek aday listesine girenlerin ise adaylığa tayin tarihi dikkate alınacaktır.)

d) Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından verilmiş raporla belgelemek,

e) Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı İflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

f) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'nci maddesindeki şartlan taşımak,

g) Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak,

h) Kamu haklarından mahrum olmamak veya kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak, .

İ) Müracaat ettiği il sınırlan içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

j) En az 167 cm boyunda olmak,

k) Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak. {ağırlık(kg)4boy(m)]2örnek: 80/l,752-26

3. BAŞVURU YERİ, ŞEKLİ ve TARİHİ:

a) Başvurular 16/11/2017 -30/11/2017 tarihleri arasında İlgili İlçe Emniyet Müdürlüklerine yapılacaktır.

b) Adaylar, çalışmak istedikleri ilçe için ekte yer alan örnek dilekçe ve istenilen diğer evraklarla birlikte başvuracaklardır. Aynı anda birden fazla ilçe için başvuru kabul edilmeyecektir. ,

c) Dilekçe ve ekli belgelerin incelenmesi sonucunda; bekçiliğe giriş için gerekli nitelikleri taşımadığı açıkça anlaşılan veya bekçi olmaya engel hali tespit edilen İstekliye, Valilik/Kaymakamlıkça isteğin kabul edilmediği gerekçeli bir yazı ile bildirilir. Dilekçesi ve ekleri istemi halinde sahibine geri verilir.

d) Adaylar yapılacak olan sözlü ve yazılı sınava katılmak amacıyla;

T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı,

Okul diploma veya tasdiknamesinin aslı veya kuramca tasdikli örneği,

Gaziantep İlçeleri Bekçi Alımı 2017-2018  Askerlik durum belgesi,

4,5×6 cm ölçülerinde (6) adet fotoğraf,

Adli sicil belgesi,

Müracaat ettiği il sınırlan içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge,

Hazırlık okumuş ise belgesini ibraz etmek zorundadır.

e) Adaylar başvuru süresi içerisinde başvuru dilekçesinde eksiklik görmeleri halinde, görevli personele düzelttirip yeniden imzalayacaklardır. Başvuru dilekçesinde belirtilen bilgiler, yapılacak işlemler için esas alınacağından, beyan edilen yanlış bilgilerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

4. SÖZLÜ SINAVIN ŞEKLİ, TARİIIİ, YERİ VE KONULARI

a) Sözlü smav 11/12/2017-15/12/2017 tarihinde/tarihlerinde yapılacaktır.

b) Bekçi olmaya engel hali bulunmadığı anlaşılan isteklilere ekteki örneğe uygun olarak fotoğraflı ve açık kimlik bilgileri yazılı birer “Sınava Giriş Belgesi” verilir. Bu belgede, sözlü sınavın yapılacağı yer ve saati de belirtilir.

c) Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar, “Sınava Giriş Belgesi”ni İlçe Emniyet Müdürlüğünden bizzat imzalayarak alacaklardır. Sözlü sınava katılacak tüm adayların katılım sırasına göre liste halinde imzalan alınacak ve bu aşamada “Sınav Giriş Belgesindeki imzasının doğruluğu karşılaştırılacaktır. “Sınav Giriş BelgesPnİ sınava getirmeyenler veya İmzası farklı olanlar sözlü ve/veya yazılı sınava alınmayacaktır.

d) Smav komisyonunca adaylar, birer birer sözlü sınava tabi tutulacaktır.

e) Sözlü sınava adayların:

Genel kültür durumu,

Genel görünüş, hal ve tavırlan ile vakara uymayan konuşma itiyadı,

Herhangi bir düşünce ve duygunun sözle anlatılmasında güçlük, ‘

Gibi bekçiliğe girmeye mani halleri olup olmadığı değerlendirilecektir.

f) Sözlü sınavda 100 tam puan üzerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılarak yazılı sınava çağrılacaktır.

g) Sözlü sınav sonuçlan, smav tarihinden sonra en geç iki gün içerisinde Valilik/Kaymakamlıkların internet adresinden ilan edilecektir.

5. YAZILI SINAVIN ŞEKLİ, TARİHİ, YERİ VE KONULARI ;

a) Yazılı smav 23/12/2017 tarihinde yapılacaktır.

b) Sözlü sınavda başanlı olan adaylar, kendilerine verilecek Sınav Giriş Belgesinde belirtilen yer ve saatte yapılacak olan yazılı sınava gireceklerdir. Sınav Giriş Belgesini getirmeyen adaylar yazılı sınava alınmayacaktır.

c) Yazılı Smav sorulan Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ve Matematik derslerinden tertip olunacaktır.

d) Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (50) sora yöneltilecek olup, sınav süresi (60) dakika olacaktır.

e) Sınavda adayların diğer adaylar ile konuşmalan, birbirinden veya dışardan kopya almalan yasaktır. Bu hareketleri yaptıklan görülenler derhal sınav dışı edilecek ve kağıtlarına durum işaret edilecektir.

Bu husus sınav sonunda düzenlenecek tutanağa da kaydedilecektir.

f) Sınava özürlü veya özürsüz olarak saatinde girmemiş olanlar o sınava girme hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu nedenle adayların sınavdan en az 15 dakika önce sınav salonunda yerlerini alacak şekilde hazır olması gerekmektedir.

g) Her bir soru (2) puan olmak kaydıyla, yazılı sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve yanlış cevaplar doğruyu götürmeyecektir.

6. KESİN BAŞARI LİSTESİ

a) Yazılı sınavda en yüksek puan alanlardan başlamak üzere sınavda başarı gösterenlerin ad ve soyadları ile puanlarını içeren liste hazırlanacaktır. Bu listenin başından İtibaren boş kadro sayısı kadar aday “Asil Aday Listesini, geri kalan kısmı da “Yedek Aday Listesi'ni teşkil edecektir.

b) Asil ve Yedek Aday Listesi oluşturulurken, yazılı sınav puanlan eşit olan adaylardan yaşça küçük olana öncelik verilecektir.

c) Asil ve yedek aday listesi, yazılı smav tarihinden sonra en geç iki gün içerisinde Valiliğin/Kaymakamlığın internet adresinden ilan edilecektir.

7. SONUÇLARA İTİRAZ

Yazılı smav sonuçlarında maddi hata bulunduğuna dair itirazlar, asil ve yedek aday listelerinin İlanından itibaren İki iş günü içinde smav komisyonuna yapılabilecek olup, bu kapsamdaki itirazlara yine İki İş günü içerisinde komisyonca cevap verilecektir.

8. SINAVI KAZANANLARIN ATANMASI

a) Asil aday listesine girenlerden; yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olanlar, tebligat üzerine en yakın tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alacaktan Sağlık Kurul Raporlarım ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edeceklerdir.

b) Bekçiliğe girmeye elverişli olduğu anlaşılanlar aday memur olarak atanacaktır. Ataması yapılanlardan, vazgeçenler ile geçerli bir mazereti olmaksızın kanuni süresi içerisinde görevine başlamayanlann atamalan ise iptal edilecektir.

c) Ataması yapılan aday memurlar arasından kanuni süreler içerisinde göreve başlamayanların yerine, ¦ yedek listesinden sıra ile aday çağnlacak ve (8.a) maddesinden itibaren belirtilen İşlemler bu adaylar

için de yapılacaktır.

 

ve diğer tüm sektörlerdeki iş ilanları için sizde sitemizi takipte kalabilirsiniz.Yorum yaparak sizde başvuru yapabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Adli Tıp Kurumu Personel Alımı başlıklı makalemizde , ve hakkında bilgiler verilmektedir.

İlgili Konular

ZİYARETÇİ YORUMLARI (Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın.)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

19 + nineteen =