İş ilanları, İş Başvuruları, Personel Alımları – İsimOlsa.Com
2500 Bayan Polis Alımı 2020
Yazar: - 30 Mayıs 2020
420
0

Önlisans ve lisans mezunu adaylar arasından alımı yapılması plan edilen 2500 kadın alımı muhtemel müracaat şartları sunuldu. POMEM kadın evvel uygulanan şartları sunuyoruz.

2500 kadın polis alımı POMEM yapacak. Bakan Süleyman Soylu yönünden belirtiler alım amacıyla pandemi ardından ilana çıkılacak.
Peki POMEM 2500 kadın polis alımı müracaat şartları neler olacak?

POMEM daha evvelki kadın polis alımı şartları muhtemel yeni polis alımı şartları olacağı üzere sizlere sunuyoruz.Lisans ve Önlisans mezunları nasıl polis olur (POMEM) Polis Meslek Eğitim Merkezi en az önlisans (2 yılık) üniversite ya da 4 yıllik lisans mezunu olmanız gerekmektedir.Alımlarda geçerli olan imtihan puanı ise KPSS puanıdır.Lisans KPSS P3 60 puan ve Ön lisans mezunları amacıyla geçerli olan taban puan ise KPSS P 93‘dür.Alımlarda en az Önlisans 65,00 puan almanız lazım.Eğitim zamanı bakanlık ve Polis akademisinin belirler. 6 ayda 4 ay da olabilir.Emniyet Teşkilatı Sıhhat Yönetmeliğine göre engel değilse başvurabilir.Yaş koşulu 1 Ocak Ayı tarihi itibariyle otuz yaşından gün almamış olmak. Kazanıldığı taktirde ön lisans lisan ayrımı olmadan polis okulunda eğitim alırlar.Lisans mezunları alımlarda daha talihli ön lisans mezunlarına göre kontenjan bakımından yüzde 80 lisans mezunlarından alınıyor. Yüzde 20 ön lisans mezunları alınıyor.Önlisans mezunu aday okul bittikten sonra KPSS ön lisans imtihanına girip en az 65 puan alması lazım polisliğe müracaat edebilmesi amacıyla yaş konusu ile ilgili lisansta önlisans mezunları da aynıdır.Başvuru amacıyla her hangi bir önlisans ve lisans bölümünden mezun olmak yeterlidir.Başvuru kılavuzu yayınlanmamıştır. Geçen yıl alımları şartları olarak sunulmuştur. ilan yayınlanınca sayfamızda yayınlanacaktır. Kaynak: POMEM 2500 Bayan Polis Alımı Başvuru Şartları Neler

Bir önceki yazımız olan Kıyı Emniyeti Personel Alımı ve Başvuru Formu 2020 başlıklı makalemizde , ve hakkında bilgiler verilmektedir.

İlgili Konular

ZİYARETÇİ YORUMLARI (Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın.)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

three + 3 =