İş ilanları, İş Başvuruları, Personel Alımları – İsimOlsa.Com
THY Personel Alımı ve Başvuruları 2019
Yazar: - 06 Aralık 2018
530
0

Türk Hava Yolları (THY) genel müdürü Bilal EKŞİ tarafından yaplan açıklamaya göre THY bünyesinde çalışacak pilot ve kabin memuru da dahil olacak şekilde toplamda 2600 personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı.Alınacak personellerin Üniversitelerin gerekli Lisans bölümünü bitirmiş olmaları ve iyi derecede ingilizce konuşuyor olmaları gerekmektedir.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, 2019'da 41 yeni uçak geleceğini ve bazı uçakların filodan çıkacağını ifade etti ve buna bağlı olarak gelecek yıl bin pilot bin 600 kabin memuru alınacağını bildirdi.
Ekşi, “Özellikle genç arkadaşlarımız, hem bizim hem de iştiraklerimizin web sitelerini takip edip, kendilerine uyan iş ilanlarına müracaatta bulunsun. Havacılık sektörünün çıtasını gençlerle yükseltelim” dedi.

‘DAHA FAZLA PERSONELE İHTİYACIMIZ OLACAK'

Ekşi ayrıca, “Bize hizmet veren firmalar da özellikle İstanbul Havalimanı'nın mekansal büyüklüğüne bağlı olarak daha fazla eleman alıyorlar. İstanbul Havalimanı tüm fazlarıyla tamamlandığında 250 bine yakın personel çalışacak. Biz de doğal büyümemize bağlı olarak eleman alıyoruz. İstanbul Havalimanı'nda daha fazla büyürsek ki en büyük hedefimiz bu, daha fazla personele ihtiyacımız olacak” ifadelerini kullandı.

THY kabin memurları ne kadar maaş alıyor?

Bir yıllık bir kabin memuru 5-6 bin TL, 5 yıllık bir kabin memuru 7-8 bin TL, 15 yıllık bir kabin amiri 9-10 bin TL maaş alıyor. Ayrıca yılda 4 maaş ikramiye var. Bunların dışında yakıt parası, yatı seferlerinde harcırahlar da maaşa ekleniyor.
Özellikle yaz aylarında aylık uçuşları 80 saatin üzerine çıkınca fazla mesai ödeniyor. Bu yıl THY çalışanları, Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın talimatıyla bir maaş da prim aldılar.
Beş yıllık kabin memurunun aylık geliri ortalama 13-15 bin lira arasında. THY dünyadaki büyük havayolları arasında kabin ekiplerine iyi maaş veren şirketler arasında yer alıyor.

Bir önceki yazımız olan Memorial Sağlık Gurubu İş İlanı 2019 başlıklı makalemizde istanbul , ve memorial iş ilanları 2019 hakkında bilgiler verilmektedir.

İlgili Konular

ZİYARETÇİ YORUMLARI (Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın.)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

2 × 2 =