Güvenlik Personeli

2500 Bayan Polis Alımı 2020

Önlisans ve lisans mezunu adaylar arasından alımı yapılması plan edilen 2500 kadın muhtemel müracaat şartları sunuldu. POMEM kadın alımı evvel uygulanan şartları sunuyoruz.

2500 kadın polis alımı POMEM yapacak. Bakan Süleyman Soylu yönünden belirtiler alım amacıyla pandemi ardından ilana çıkılacak.
Peki POMEM 2500 kadın polis alımı müracaat şartları neler olacak?

POMEM daha evvelki kadın polis alımı şartları muhtemel yeni polis alımı şartları olacağı üzere sizlere sunuyoruz.Lisans ve Önlisans mezunları nasıl polis olur (POMEM) Polis Meslek Eğitim Merkezi en az önlisans (2 yılık) üniversite ya da 4 yıllik lisans mezunu olmanız gerekmektedir.Alımlarda geçerli olan imtihan puanı ise KPSS puanıdır.Lisans KPSS P3 60 puan ve Ön lisans mezunları amacıyla geçerli olan taban puan ise KPSS P 93‘dür.Alımlarda en az Önlisans 65,00 puan almanız lazım.Eğitim zamanı bakanlık ve Polis akademisinin belirler. 6 ayda 4 ay da olabilir.Emniyet Teşkilatı Sıhhat Yönetmeliğine göre engel değilse başvurabilir.Yaş koşulu 1 Ocak Ayı tarihi itibariyle otuz yaşından gün almamış olmak. Kazanıldığı taktirde ön lisans lisan ayrımı olmadan polis okulunda eğitim alırlar.Lisans mezunları alımlarda daha talihli ön lisans mezunlarına göre kontenjan bakımından yüzde 80 lisans mezunlarından alınıyor. Yüzde 20 ön lisans mezunları alınıyor.Önlisans mezunu aday okul bittikten sonra KPSS ön lisans imtihanına girip en az 65 puan alması lazım polisliğe müracaat edebilmesi amacıyla yaş konusu ile ilgili lisansta önlisans mezunları da aynıdır.Başvuru amacıyla her hangi bir önlisans ve lisans bölümünden mezun olmak yeterlidir.Başvuru kılavuzu yayınlanmamıştır. Geçen yıl alımları şartları olarak sunulmuştur. ilan yayınlanınca sayfamızda yayınlanacaktır. Kaynak: POMEM 2500 Bayan Polis Alımı Başvuru Şartları Neler

Bir önceki yazımız olan Kıyı Emniyeti Personel Alımı ve Başvuru Formu 2020 başlıklı makalemizde , ve hakkında bilgiler verilmektedir.

ibrahim AKPINAR

yakın zamanda Gönderilenler

Devlet Hastanesi İş İlanları: Sağlık Sektöründe Kariyer Fırsatları 2024

  Sağlık sektörüne ilgi duyuyor ve sağlık alanında kariyer yapmak istiyorsanız, devlet hastaneleri size çeşitli…

6 gün önce

Acun Medya İş İlanları: Kariyerinizi Bir Adım Öne Taşıyın 2024

Kariyerinizi televizyon ve medya sektöründe ilerletmek istiyor musunuz? Acun Medya, Türkiye'nin en tanınmış ve prestijli…

6 gün önce

TÜVTÜRK Personel Alımı 2022

10 Bin TL Maaşla TÜVTÜRK Personel Alımı Ekim-Kasım TÜVTÜRK vasıta muayene istasyonları yeni personel alımı…

12 ay önce

Kıyı Emniyeti Personel Alımı İŞKUR 2022

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yönünden Resmi Gazete’de yayımlanan ilanda ülke geneli müracaat ile personel alımı…

1 sene önce

PTT Ekim 2022 Personel Alımı ve İş Başvurusu

PTT Personel alımı herkes yönünden merak ediliyor. PTT'de göre uygulamak isteyen adayların senelerce aramaları devam…

1 sene önce

LCWAİKİKİ 2022 İş İlanları-Personel ALımı

LC Waikiki iş müracaatı ve iş ilanları 2022 senesi amacıyla güncellenmekle beraber, LC Waikiki iş…

1 sene önce

This website uses cookies.