İş ilanları, İş Başvuruları, Personel Alımları – İsimOlsa.Com
İnfaz Koruma Memuru Alımı ve Başvuruları 2018
Yazar: - 01 Nisan 2018
874
0

4.000(dört bin) infaz koruma memuru alımı yapacağını duyurdu.Emekli olanlar fetö ve farklı şeylerden dolayı ihraç edilen memurların açığını doldurmak ve kadroları genişletmek için İnfaz Koruma Memuru(Gardiyan) alımı yapılacaktır.Alımlar tahmini olarak Nisan-Mayıs ayı gibi yapılacak olup detaylarını sitemizden takip edebilirsiniz.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü infaz koruma memuru alımını her yıl yapmaktadır. Geçtiğimiz yıl tek sefer yapılan İKM alımında 3 bin 222 adet infaz koruma memuru alımı için ilan yayımlanmıştı. Bu ilanın başvuru süreci hala sona ermedi. On binlerce aday İKM alımı sözlü mülakat sonucunu bekliyor.

Her yıl ortalama iki defa ilana çıkan CTE, geçtiğimiz yıl tek sefer ilana çıkmıştı. Bu durum adayların tepkisi ile karşılanırken adaylar, bu yıl da aynı şeyin yaşanmamasını istiyor. Bütçe görüşmelerinde Adalet Bakanlığı ile bağlı kuruluşlara yardımcı personel olarak 10 bin 500 personel alımı yapılacağı bildirildi. Yapılan açıklamada bunun büyük bir bölümünün İKM ve zabıt katibi olacağına yer verildi. Geçen yıla oranla bakıldığında bu yıl 4 bin civarında İKM alımı yapılması bekleniyor. Öte yandan şu anda yapım aşamasında olan ve yakın zamanda açılacak olan cezaevlerine de İKM alımı yapılması durumunda 4 binlik sayının KHK'larla yukarı çekilmesi öngörülüyor.

Kimler Başvuru Yapabilir?

İKM alımlarında başvuru şartlarında herhangi bir değişiklik henüz yapılmış değil. Yeni dönem İKM alımlarının şu şartlarla yapılması bekleniyor.

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanunu'nun 53'üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
  • Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,
  • Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak ve KPSS'nin yapıldığı tarihte 30 yaşını aşmamış olmak.
  • Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.'den kısa boylu olmamak,
  • Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak.

Diğer güncel iş ilanlarını sitemizden takip edebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan İNG Bank İşçi Alımı ve Başvuruları 2018 başlıklı makalemizde , ve hakkında bilgiler verilmektedir.

İlgili Konular

ZİYARETÇİ YORUMLARI (Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın.)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

13 + fourteen =